Juju Agency

Juju Agency Instagram
TöitämmeMeistäTilausIn English

Näin hankit kuvituksen

Hankinnan voit aloittaa ottamalla yhteyttä oheisella lomakkeella tai sähköpostitse:

juju@jujuagency.fi

Voimme halutessanne sopia tapaamisen etäyhteydellä, toimistollemme tai haluamassasi paikassa toimeksiannosta keskustelemista varten. Voimme käydä keskustelua myös sähköpostitse.

Mieti valmiiksi ennen hankintaa:

 • Milloin valmis kuvitustyö tulisi luovuttaa tilaajalle?
 • Missä kuva(t) julkaistaan?
  Esimerkkejä: lehdessä, kirjan kansikuvituksena, verkkosivuilla, julisteena, ym.
 • Mikä on suurin koko missä kuvaa tullaa käyttämään?
  Esimerkkejä: postikortti, A2-juliste, 6m leveä banderolli, 1980x1080px, 500x700mm, ym.
 • Onko sinulla tiedossa toivottua kuvitustyyliä tai kuvittajaa?
  Voit tutustua kuvittajiemme tyyleihin täällä.
 • Tuleeko kuvien värit sovittaa johonkin ennalta määriteltyihin väreihin tai graafiseen ohjeistukseen?
 • Tarvitsetko tilauksesi yhteyteen myös graafista suunnittelua, animointia tai muuta vastaavaa lisäpalvelua?

Kuvitustyön hintaan vaikuttaa työmäärän lisäksi esimerkiksi työn kiireellisyys, erityisvaatimukset ja kuvien julkaisuoikeuksien laajuus. Kun hinta on sovittu, lähetämme sinulle tilausvahvistuksen tai toimeksiantosopimuksen, riippuen työn laajuudesta.

Kuvitustemme hintaan kuuluu aina vähintään yksi luonnoskierros, jotta lopputulos on varmasti halutunlainen. Kuvitusten vedosten kommentointi on hyvä tehdä kootusti kerralla mikäli kuvitusta kommentoi useampi henkilö; näin vältytään turhalta työtä ja mahdollisilta lisäkustannuksilta. Lasku lähetetään sähköisesti työn päätyttyä.

Juju tarjoaa oletuksena neljän tyyppisiä julkaisuoikeuksia asiakkaan tarpeista riippuen.

Kertajulkaisuoikeus mahdollistaa yksinoikeuden kuvitustyön käyttämisen esimerkiksi kerran järjestettävän tapahtuman yhteydessä, kirjan yhdessä painoksessa tai lehden yhdessä numerossa. Kertajulkaisuoikeus pitää uusia, mikäli kuvitusta halutaan käyttää myöhemmin uudelleen, muutoin kuvituksen oikeudet vapautuvat muiden hankittaviksi.

Vuoden julkaisuoikeudet antavat yksinoikeuden kuvituksen käyttöön vuodeksi. Vuoden kuluttua kuvituksen oikeudet vapautuvat muiden hankittaviksi.

Jatkuvat julkaisuoikeudet antavat yksinoikeuden kuvituksen käyttöön määrittämättömäksi ajaksi, eivätkä kuvan oikeudet vapaudu enää muiden käyttöön.

Kaikki oikeudet antavat asiakkaalle täydet käyttöoikeudet ilman ajallisia rajotteita. Asiakas voi myös muokata kuvitusta haluamallaan tavalla ilman erillistä sopimusta tai myydä kuvitusta tai sen käyttöoikeuksia edelleen. Kuvituksen moraalinen tekijänoikeus säilyy kuitenkin sen tekijällä, mahdollistaen kuvituksen esittämisen esimerkiksi portfoliossa ja referenssityönä.

Kaikki oikeudet -vaihtoehtoa lukuun ottamatta julkaisuoikeudet eivät koskaan sisällä lupaa kuvituksen muokkaamiselle (ellei asiasta sovita erikseen ja tapauskohtaisesti) eikä kuvituksen tai sen julkaisuoikeuksien edelleen myymiselle.

Mikäli tarvitset lisätietoa tekijänoikeuksista, voit tutustua tekijänoikeuslakiin esimerkiksi täällä.

Ota meihin yhteyttä

1. Perustiedot (pakolliset kentät)

2. Lisätiedot
Jos et ole varma vastauksesta, voit jättää kentän tyhjäksi.